Care sunt proprietățile unui rimel bun?

Știți ce calități ar trebui să aibă un rimel decent pentru a acoperi bine genele fără să se intinda sau să provoace probleme? Aflați proprietățile unui rimel bun – fiind conștienți de ele, vă va deveni în cele din urmă mai ușor să alegeți rimelul potrivit.
Una dintre cele mai mari dureri de cap ale femeilor este alegerea produsului potrivit pentru îmbunătățirea genelor. Într-adevăr, este foarte greu să găsim produsele cosmetice care să răspundă perfect nevoilor noastre. Chiar dacă nu toată lumea se așteaptă să obțină aceleași efecte (unii oameni caută extensia genelor în timp ce alții doresc creșterea volumului genelor), există câteva calități pe care ar trebui să le afișeze un rimel bun. Află dacă rimelul pe care îl folosești le are pe toate!
1. Perie cu forma ideala
Unul dintre cele mai importante elemente ale unui rimel bun este pensula sa. Dacă forma nu este corectă și dacă este fabricată din materiale de calitate îndoielnică, nu va acoperi genele așa cum trebuie. Dimensiunea perfectă a periei de rimel trebuie să fie la fel de potrivită pentru două tipuri de persoane, cele cu ochi mici și cele cu ochi mari. În general, aplicatoarele cu vârf îngust și peri dispuși în diferite lungimi se spune că își servesc cel mai bine scopul. Pentru a clarifica, acestea facilitează atingerea celor mai scurte gene care cresc în colțurile ochilor. Materialul contează și el. Cele mai bune rimeluri au perii din silicon, care sunt mai flexibile, se adaptează la forma ochilor, nu se zgârie, sunt sigure pentru persoanele care suferă de alergii și nu declanșează iritații.
2. Substante nutritive pentru gene
Se observă o tendință de creștere către rimelurile de hidratare a genelor. Aceasta tendinta este una normala, deoarece ne putem îngriji genele alegând un rimel cu proprietățile unui balsam pentru gene. În mod natural, un astfel de produs nu va înlocui serul de gene si nu va declansa creșterea genelor în mod dramatic, totuși va avea grijă în permanență de firele de par pentru a le ajuta să rămână hrănite și hidratate. Substanțele nutritive care pot fi găsite în astfel de rimele sunt: pantenolul (pro-vitamina B5), uleiul de ricin, uleiul de argan, vitaminele A și E, arginina, extractele de germeni de grâu și soia, extractul de Baikal skullcap și chiar mătasea sau cheratina.
3. Formulă fară substanțe dăunătoare
Este o idee bună să scanați lista de ingrediente a unui produs nu numai pentru a găsi ingrediente nutritive, ci și pentru a vă asigura că nu conține substanțe periculoase. Adevărul trist este că majoritatea femeilor rareori acordă atenție componentelor unui rimel, prin urmare producătorii simt un fel de libertate în ceea ce privește compunerea formulelor. Un rimel bun ar trebui să conțină pigmenți minerali, precum si ceara naturala în locul substanțelor sintetice, substantelor agresive de stilizare a genelor și de substanțe colorante. Este, de asemenea, un avantaj atunci când un rimel nu are mulți conservanți, alcool și elemente grele, cum ar fi mercurul sau nichelul. În mod frecvent, mascara conține aluminiu, care este, de asemenea, clasificat ca fiind un metal periculos. Astfel, este mai bine să vă familiarizați cu lista de ingrediente înainte de a cumpăra un anumit rimel.
4. Purtare de lungă durată
Dacă ni se cere să spunem care este calitatea unui rimel bun, de obicei, alegem ca acesta sa reziste pe intreaga durata a intregii zilei. Apoi, alegem rimelul rezistent la apa care ne oferă promisiunea de a rămâne neschimbat pe gene, indiferent de condițiile meteorologice. Din păcate, un rimel rezistent la apa nu oferă întotdeauna cea mai bună soluție. Pentru piscină – într-adevăr. Pentru uz zilnic – nu chiar. Este o idee mai bună să căutați rimeluri care să asigure o uzură îndelungată fără a fi rezistente la apa. Astfel de produse sunt mai ușor indepartat sfârșitul zilei și nu necesită tratamente cu demachiante puternice, care ar putea contribui la iritarea pielii. Formula blândă și de lungă durată este calitatea pe care ar trebui să o căutăm într-un rimel dacă nu dorim să ne deteriorăm genele.
5. Consistență ușoară și catifelată
Un rimel bun trebuie să fie ușor de întins uniform pe gene. În majoritatea cazurilor, aplicatorul este cel care face această sarcină mai ușoară, cu toate acestea, chiar și cea mai bună perie de rimel nu va ajuta dacă formula este prea groasă, lipicioasă și grea. Din păcate găsirea unui produs care are o textură perfectă este dificilă – în majoritatea cazurilor, mascarele mai ieftine sunt fie prea apoase, deci pătează pleoapele, fie sunt prea groase, de unde si aglomerările de produs. Consistența catifelată ușurează aplicarea fără a lăsa genele aglomerate, previne petele de rimel și descuamarea produsului, calitate tipică pentru rimelurile mai scumpe. O astfel de investiție dă roade.